



### PROGRAM AGENDA AT-A-GLANCE

Thursday May 9, 2024 | 8:00 am - 4:30 pm Eastern | Virtual, Zoom

This virtual event will include 10 new studies/topics from the last 12 months and will be shared through 40-minute virtual lectures. All updates will be education-focused, evidence-based, clinically applied, and relevant to those working and learning within supportive care. All attendees will receive a digital book providing a high-level update summary that focuses on how evidence can be clinically applied as well as access to all recorded lectures.

#### Overall Course Learning Objectives:

- 1. Summarize the current evidence supporting high quality serious illness clinical care.
- 2. Synthesize the clinical application of evidence supporting high quality serious illness clinical care.

TIME	SESSION DETAILS
<b>08:00 – 08:05</b> (5 minutes)	OPENING REMARKS Christian Schulz-Quach, MD, MSc, MA, MRCPSych(UK), FHEA, MUKCP Consultation/Liaison Psychiatry - Palliative Medicine, Psychosomatic Medicine, Medical Psychotherapy, Princess Margaret Cancer Centre, University Health Network
<b>08:05 – 08:45</b> (40 minutes)	Integrating Palliative Care in Oncology: Barriers and Opportunities Camilla Zimmermann, MD, MPH, PhD, FRCPC Head and Lederman Chair, Department of Supportive Care; Head, Division of Palliative Care, Department of Supportive Care; Professor of Medicine, University of Toronto
<b>08:45 – 09:25</b> (40 minutes)	MEDICAL ASSISTANCE IN DYING Dr. Madeline Li, MD PhD FRCP (C) Psychiatrist, Psychosocial Oncology, Department of Supportive Care, Princess Margaret Cancer Centre, University Health Network
<b>09:25 – 10:05</b> (40 minutes)	CAREGIVER CLINIC: BEST PRACTICES IN CARING FOR THE FAMILY CAREGIVER Rinat Nissim, PhD, C Psych Psychologist, Department of Supportive Care, Princess Margaret Cancer Centre
10:05 - 10:20	Wellness Break
<b>10:20 - 11:00</b> (40 minutes)	SEXUAL AND GENDER DIVERSITY IN CANCER CARE PROGRAM Margo Kennedy, MSW, RSW

Princess Margaret Cancer Centre, Department of Supportive Care, University Health Network, Ontario. Clinical Lead for the PM Sexual and Gender Diversity in Cancer Care (SGDc) Program

### **11:00 – 11:40** (40 minutes)

# THE DEVELOPMENT AND EVOLUTION OF A MULTIDIMENSIONAL STRUCTURED CANCER REHABILITATION PROGRAM: CARE@PRINCESSMARGARET

Jennifer Jones, PhD

Director, Cancer Rehabilitation and Survivorship Program, Department of Supportive Care, Butterfield/Drew Chair in Cancer Survivorship Research; Associate Professor, Department of Psychiatry Dalla Lana School of Public Health (crossappointment), University of Toronto

### **11:40 – 12:20** (40 minutes)

# CANCER NAVIGATION: PATIENT NAVIGATION ACROSS THE CANCER CONTINUUM Jackie Bender, PhD

Scientist, Department of Supportive Care, Princess Margaret Cancer Centre, University Health Network; Assistant Professor, Dalla Lana School of Public Health and Institute of Health, Policy and Management, University of Toronto

#### 12:20 - 12:50

#### WELLNESS BREAK

### **12:50 – 13:30** (40 minutes)

## CELLULITIS: CELLULITIS MANAGEMENT IN SECONDARY LYMPHEDEMA: WHAT YOU NEED TO KNOW

Patricia Blinn, OT Reg. (Ont.)

Occupational Therapist, Cancer Rehabilitation and Survivorship Program, Department of Supportive Care, Princess Margaret Cancer Centre, University Health Network

### 13:30 - 14:10 (40 minutes)

# OPIOID USE DISORDER: PALLIATIVE CARE FOR PATIENTS WITH OPIOID USE DISORDER Jenny Lau, MSc MD CCFP (Palliative Medicine)

Medical Director, Harold and Shirley Lederman Palliative Care Centre (16P), Princess Margaret Cancer Centre, University Health Network; Lecturer, Division of Palliative Care, Department of Family and Community Medicine, University of Toronto

### **14:10 - 14:50** (40 minutes)

## PSYCHEDELICS: PSILOCYBIN-ASSISTED PSYCHOTHERAPY FOR PATIENTS WITH ADVANCED CANCER

Sarah Hales, MD

Clinician Investigator, Princess Margaret Cancer Centre; Cancer Clinical Research Unit (CCRU), Princess Margaret Cancer Centre

#### 14:50 - 15:00

#### **WELLNESS BREAK**

### **15:00 – 15:40** *(40 minutes)*

# SERIOUS ILLNESS COMMUNICATION: LET'S TALK! HIGH-YIELD SERIOUS ILLNESS COMMUNICATION SKILLS FOR THE EVERYDAY CLINICIAN Warren Lewin, MD, CCFP (PC)

Assistant Professor, Department of Family & Community Medicine, Division of Palliative Care, University of Toronto

### 15:40 - 16:20

#### HONORARY PRESENTATION: BUILDING A DEPARTMENT OF SUPPORTIVE CARE

#### **Gary Rodin, MD FRCPC**

Head, Department of Psychosocial Oncology and Palliative Care, Princess Margaret Hospital, University Health Network

### **16:20 – 16:30** (10 minutes)

#### **CLOSING REMARKS**

#### Camilla Zimmermann, MD, MPH, PhD, FRCPC

Head and Lederman Chair, Department of Supportive Care; Head, Division of Palliative Care, Department of Supportive Care; Professor of Medicine, University of Toronto

### Christian Schulz-Quach, MD, MSc, MA, MRCPSych(UK), FHEA, MUKCP

Consultation/Liaison Psychiatry - Palliative Medicine, Psychosomatic Medicine, Medical Psychotherapy, Princess Margaret Cancer Centre, University Health Network